ЛАНДШАФТ

Фітодизайн інтер’єрів

Справжні знання і навички повинні мати ті професіонали, які розробляють фітодизайн інтер’єрів. Це може бути офіс або житло, в які вводяться найрізноманітніші елементи живих рослин, переслідуючи при цьому певні принципи. Потрібно знати, як правильно підібрати живу композицію і як вона поєднуватиметься з іншими підробками з такого природного матеріалу.

Для тих, хто не зовсім розуміє, про що йдеться, можна запропонувати ознайомитися з основними завданнями, яких прагнуть майстри, які займаються фітодизайном інтер’єрів.

Перше і головне завдання цього мистецтва полягає в тому, щоб візуальне сприйняття від кольорової гами та природних форм розвивало та сприятливо впливало етичне почуття прекрасного.

Наступною функцією, що освячується у фітодизайні інтер’єрів, є створення такої внутрішньої атмосфери житла чи офісу, яка своїми ароматичними властивостями чудовим способом впливає на позитивний настрій людини.

Однією з основних завдань, з якою відмінно справляються практично всі зелені брати наші менші, це очищення повітряних мас від пилу, що забруднює, шкідливих іонів, які виділяються з робочої домашньої техніки і т.д. Так само можна сказати, що дуже цінний процес антибактеріального очищення, яким славляться багато рослин, що живуть у нашому будинку. Крім того, не всім відомо, що квіти можуть знижувати рівень шуму та вібрації, що переповнюють міські вулиці. Особливо це потрібно знати тим, хто мешкає у великих мегаполісах біля автомагістралей.

Із завданнями розібралися, тепер давайте подивимося на головні принципи у цій тонкій справі. Тут все просто та логічно. Якщо кімната маленька, краще використовувати невеликі квіти в горщиках або спеціальних вазах. Інтернет-магазин “Доставка Квітів” рекомендує: що більше приміщення – то краще вимальовуються можливості на тлі цього інтер’єру. Тут дуже хороша можливість поставити по всьому периметру великі квіткові композиції. Коли кімната не нагромаджена меблями, в ній варто сміливо розміщувати високорослі кімнатні дерева та рослини з товстою кроною.

Пам’ятайте також, якщо шпалери або фарба стін дуже яскрава і строката не потрібно напружувати очі, використовуючи ще й квіти з різними відтінками. Як альтернативу запропонуємо рослини з маленькими зеленими листочками, наприклад папороть. Намагайтеся також дотриматися кольорової гамми, присутня у всьому приміщенні, починаючи від декоративних статуеток, закінчуючи квітами.

Фітодизайн інтер’єрів самостійно освоїти не так вже й складно новачкові, головне виявити свою увагу до деталей і налаштуватися на квіткову хвилю. Дуже гармонійно до фітодизайну інтер’єрів можна прищепити також у комплект та ремесло ландшафтний дизайн.

Comments are closed.